Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

sortiment

Wencop Kwekerijen kweekt vooral inheemse, wintergroene en bladverliezende, plantensoorten. Het overgrote deel groeit op de eigen wortel.
Struiken en heesters, solitairplanten, meerstammigen, beveerde bomen, half- en hoogstammen zijn de groei-vormen die we produceren, daarnaast kweken we snoeivormen waarvan bolvormen en haagplanten de meest voorkomende zijn.
De kleinste planten die we leveren zijn +- 150cm hoog en 50cm breed, de grootste 16 meter hoog en meer dan 8 meter breed.
Planten zijn vaak beeldbepalende, groene elementen in een stenige omgeving waar schaduw, het verbeteren van de luchtkwaliteit en demping van geluid steeds belangrijkere functies worden. We zien het steeds toenemende waardering voor kwalitatief hoogwaardige planten die gemakkelijk verder groeien in de vaak zandige grond op hun nieuwe standplaats. We gaan het aantal soorten uitbreiden zodat we meer keuze bieden aan soorten die onder vaak moeilijke groeiomstandigheden tóch goed kunnen groeien.
Daarnaast zien we dat het realiseren van rust, een eigen sfeer én privacy steeds belangrijker wordt. Aan die wensen en eisen kunnen we tegemoet komen met een veelheid aan wintergroene plantensoorten in diverse vormen, hoogtes en breedtes. Smalle uniforme hoge hagen maar ook bredere zones met een speelse variëteit levendig groen behoren tot de mogelijkheden.
Van al deze soorten, groei- en snoei-vormen, in diverse maten proberen we u door middel van de foto’s op de volgende pagina een indruk te geven.
We wensen u veel informatief kijkplezier!