Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

OVER ONS
Hartelijk welkom op onze site, we hopen dat u bij ons dat gaat vinden wat u zoekt!
U mag van ons verwachten dat wij u onze beste planten voor de door u beoogde nieuwe plantplaats gaan leveren.

DE BASIS VAN ONZE PLANTEN:
Bij het kweken laten we ons graag helpen door de natuur. De zandgrond in onze kwekerijen wordt bemest met organische stof, we voeden het bodemleven. Bij het verteren komt plantenvoeding vrij én ontstaat humus. Vooral de toppen van jonge wortels nemen, in samenwerking met het bodemleven, voedsel en water op. Planten profiteren het meest van het bodemleven door een fijn vertakt wortelstelsel te ontwikkelen en dat gaat in zandgrond relatief gemakkelijk.
We leveren vrijwel al onze planten met een wortelkluit, de basis van de groei op hun nieuwe standplaats. Bij goede verzorging groeien onze beste planten daar snel en gemakkelijk verder.

DE VORMEN:
Groene delen van planten leveren energie waarmee de plant haar wortels en takken laat groeien.
Een meer compacte, sterk vertakte en stevige plant voldoet beter aan de eisen van onze klanten, groeit na het verplanten gemakkelijker verder én is beter te vervoeren. Onze professionele kwekers verplanten, snoeien én vormen al onze planten daarom regelmatig. Het snoeien levert meer op elkaar gelijkende planten op, de lanen en hagen die ermee gerealiseerd worden zijn sneller mooi. Wat er in en op de grond achter blijft na het verplanten en snoeien is weer voeding voor het bodemleven. Haagplanten worden vaker, meerstammige planten worden juist minder vaak gesnoeid.
Wintergroene planten zijn extra beschermd tegen verdamping en kunnen daarom gedurende een groter deel van het jaar worden verplant. Bovendien kunnen ze met hun groene delen bijna jaarrond groeien, ook hun wortels.
Logisch dat veel van onze beste planten wintergroene planten zijn!

DE BIODIVERSITEIT:
Met hulp van het bodemleven kunnen onze planten vrijwel alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit de grond halen. Daarom groeien onze planten niet alleen goed, maar zijn ze ook gezond. Als nodig helpen we de gezondheid een handje met zoveel mogelijk natuurlijke middelen zodat het bodemleven zoveel mogelijk gespaard blijft. Dat betekend tegelijkertijd dat we veel minder chemie gebruiken bij de bestrijding van ‘onkruid’, op de foto’s van de planten op onze kwekerij is daarom vaak méér leven te zien dan alleen de door ons gekweekte planten.

DE GROEI:
Veel van de door ons gekweekte planten kunnen gemakkelijk 150 of meer jaren oud worden. De praktische gebruikswaarde is het belangrijkste criterium voor de klant op het moment van aanschaf van een plant.
Zowel de klant als wij moeten dus vér vooruit kijken bij het kiezen van te planten soorten.
Onze klantenkring is gevestigd in vrijwel allen landen van Europa en om die allemaal, ook in de toekomst, voldoende keus te bieden willen we de soortenrijkdom de komende jaren met circa 50 soorten laten groeien. Daarmee wordt onze kwekerij voor onze klanten nóg aantrekkelijker én spreiden we risico’s. Veel van deze planten gaan we vooral in boomvorm verder kweken.
Het leveren:
In ons kwekerij-team werken we met tien collega’s en maken we veel gebruik van machines waardoor we snel, efficiënt en voorspelbaar kunnen werken. De machines dragen bij aan de uniformiteit van de planten en de correctheid van onze planning.
Het leveren van wintergroene planten start vaak al in augustus en eindigt in juni. We rooien de bestelde planten zo kort mogelijk vóór de geplande levering. De geleverde planten arriveren vers en fris op de nieuwe standplaats; de hergroei is maximaal.

ONZE BASIS:
Onze klanten, de basis van onze kwekerij, zijn collega boomkwekers, hoveniers, webshop-verkopers, overheden en particulieren zijn gevestigd in heel Europa.
De vitaliteit van onze planten, die zijn oorsprong vindt in onze humeuze zandgrond, en de wijze waarop onze vakmensen er een kwalitatief hoogwaardig product mee maken, zijn de belangrijkste redenen waarom onze klanten onze kwekerij telkens weer weten te vinden.